Која е предноста на Швајцарската CNC машина во споредба со нумеричка контрола струг за?

Швајцарската CNC машина припаѓа на опрема за обработка прецизност, и тоа може да се заврши комплекс обработка на возила, мелници, дупчење, здодевни, резба и резба во исто време. Тоа главно се користи за серијата обработка на прецизност хардвер и вратило специјални облик не-стандардни делови.
Поради структурата на одење машина е различна од традиционалната нумеричка контрола струг на, ефикасност обработка и машинска прецизност на одење машина се повисоки од онаа на NC струг. Се потруди со biaxial уредување на оваа алатка за дизајнирање, во голема мера заштедува време обработка циклус, метод на замена време и алатка за машина алатка со скратување на нож, мулти преклопување алатка станица и конец чип ефективна аксијално поместување преклопуваат функции, директна вретено функција индексирање два пати за време на обработката, го скрати на вакуум. Чип алатка за сечење, игра многу важна улога во процесот на обработка на вретеното и парче стегање делови. Таа обезбедува силна гаранција за постојана точност обработка. Во поглед на пазарот на срцето машина, 38mm е најголемиот дијаметар обработка, што ја прави одење машина зазема голема предност на пазарот на прецизност обработка оска. Оваа серија на машина алатки, исто така може да бидат опремени со автоматски уред за хранење, која остварува целосно автоматизирана алатка за производство на една машина, ја намалува цената на трудот и лоши производи во процесот на производство, и може да се користи за производство на големи количини на прецизност вратило делови.
Ефикасноста на обработка и машинска прецизност од NC струг е квалитативен скок, бидејќи на алатката за двојно аранжман, значително намалување на времето за обработка циклус, и време за размена на алатка на машина алатка со скратување на нож, мулти алатка станица функција преклопување, конец намалување на ефективна аксијално поместување преклопуваат функции, директна функција вретено индексирање двете време кога обработката, се реализира скрати времето. Алатка за сечење и е секогаш во машински стегање дел од вретено и на работното парче, што обезбедува постојан прецизност на машинска прецизност. Во моментов, максималниот дијаметар обработка на срцето машина на пазарот е 38mm, и тој има голема предност на пазарот на прецизност обработка оска. Оваа серија на машини може да биде опремен со автоматско хранење уред за реализација на автоматско производство на еден машински алатки, и намалување на трошоците за работна сила и лошите стапка на производот. Тоа е многу погоден за масовно производство на прецизни вратило делови.


Време на мислењето: Мај-02-2018


Поврзете се

Дај ни извик
Земете мејл ажурирања
WhatsApp Online Chat !